Online video

2014 het jaar van online video

Geplaatst door op Feb 20, 2014

“met de juiste videostrategie en professionaliteit is video het meest dwingende communicatiemedium”

Wat kunt u bereiken met een online video?

Om meer verkeer naar uw website te genereren is een goede SEO onontbeerlijk. Video ook wel video SEO of VSEO genoemd speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Zoek algoritmes van Google en andere zoekmachines hechten meer waarde aan video dan aan geschreven tekst. In de afgelopen jaren is uit diverse onderzoeken gebleken dat video zorgt voor een grotere kans om op de eerste bladzijde van Google’s zoekresultaten te komen dan gelijksoortige tekstuele inhoud!

Doordat video boeiender is dan geschreven tekst (door de combinatie van bewegend beeld, muziek en tekst) houdt het de aandacht van bezoekers langer vast waardoor zij gemiddeld 2 minuten langer op de website blijven.

Wanneer de video op YouTube en andere Social Media gehost wordt geeft dit een diversiteit aan mogelijkheden om de video te optimaliseren voor SEO. Bovendien is er een grote groei aan mobiel publiek en video is een perfect medium om op een mobiel vriendelijke manier te verspreiden.

Onderzoeken:

Online video is uitgegroeid tot een steeds belangrijker onderdeel van de marketingmix en marketing budgetten voor de meeste organisaties. Uit de derde jaarlijkse 2013 Online Video Marketing Enquête onder meer dan 600 marketing professionals blijkt dat:

– 93% van de marketing professionals gebruik maakt van online video voor marketing en communicatie in 2013.
– 84% gebruik maakt van video voor de website marketing
– 60% gebruik maakt van video voor e-mail marketing
– 70% zijn video optimaliseert voor SEO
– 70% van de ondervraagde marketeers zegt het bedrag te verhogen dat besteed wordt aan video marketing in 2013
– 82% van de ondervraagde marketeers verklaarde dat video marketing een positieve impact op hun bedrijf of organisatie heeft gehad.

Bron: Published by the Web Video Marketing Council, ReelSEO and Flimp Media Inc.

Over het algemeen geldt dat video meewerkt om resultaten te behalen bij de verkoop. Volgens een ReelSEO onderzoek hebben video’s in universele zoekresultaten een 41% hogere klikfrequentie (CTR). Voor producten is het duidelijk dat video een groot verschil maakt. Online retailer Zappos beweert een verbetering van 6% tot 30% in verkopen van producten die een video hebben.

Video is een natuurlijke keuze voor elk “show-and-tell” business model. Video’s zorgen voor meer engagement; 14,4% van de kijkers voelt zich meer verbonden door het bekijken van de video, een stijging van 50% ten opzichte van het derde kwartaal 2012.

Video is uitzonderlijk effectief; bijna de helft van alle kijkers (47.8%) kijken de hele video uit.

Onderzoek comScore

De eerste Video-Metrixrapportage in Nederland laat zien dat in de maand augustus 2013 11,1 miljoen Nederlanders samen bijna 3 miljard online video’s bekeken.

In augustus 2013 bekeek 83,3% van de Nederlandse internetpopulatie van 6 jaar en ouder online video’s, met een gemiddelde kijktijd van 20,9 uur. De kijkcijfers laten significante verschillen in zien naar geslacht en leeftijd. Mannen in de leeftijd van 25 tot 34 jaar bekeken de meeste internetvideo’s, met een gemiddelde van 471,7 bekeken video’s en een totaal van 38,3 uur in de hele maand. Ter vergelijking: vrouwen in dezelfde leeftijdsgroep keken gemiddeld slechts 206,2 video’s met een totale kijktijd van 17,2 uur.

Hoewel Nederland de kleinste online video markt betreft van de acht Europese markten waarvoor Video-Metrixrapportages opgesteld worden, heeft het op Groot-Brittannië na wel de meest actieve internetpopulatie, met een gemiddelde van 269,5 video’s per kijker in de maand augustus.
Bron: comScore

Onderzoek Melbourne
Een web video versterkt het vertrouwen van kopers met 57% volgens een onderzoek van Melbourne Video Production.

Onderzoek Celtra
Een onderzoek uitgevoerd door Celtra laat zien dat video het ook goed doet via mobiele applicaties.
Video is uitgegroeid tot een van de meest populaire features voor mobiele reclames – bijna 50 procent van alle video’s worden helemaal bekeken.

Onderzoek Ooyala
Ook is er onderzoek gedaan naar de groei van online video, in het onderzoek van Ooyala blijkt dat streaming van video’s op smartphones and tablets in 2012 exponentieel gegroeid is (91 procent).

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>